Управление и окачване

Много коли са оборудвани с подсилено окачване. Но нашите пътищата отричат това усилие, и шофьорът периодично се сблъскват с повреди окачването. Ходовата част на автомобила поддържа агрегатите, възлите и частите на силовото предаване. Ходовата част се състои от преден и заден мост, окачване (ресьори, пружини,амортисьори, стабилизатори), колела и гуми. При леките автомобили всички агрегати са прикачени към долната част на купето (каросерията), което изпълнява ролята на рама ("носеща каросерия"). Отделна рама имат товарните автомобили и автобусите.

suspension

При настъпването на неизправност при окачването:

  • Превозно средство има отклонение от праволинейно движение (дърпа на една страна)
  • Флуктуация (потреперване) на превозното средство при завиване и спиране
  • Вибрации при шофиране
  • Хлопа в окачването по време на шофиране
  • Увеличава или неравномерно износване на гумите

Най- често срещания проблем при клиентите, които идват при нас е шум в окачването. Преминали през различни прегледи и след заключение, че по колата им проблем няма, щом има шум- то проблем има, и той трябва да се намери и отстрани. Диагностиката със съвременната машина, която имаме в автосервиза, ви дава ясна диагноза за състоянието на ходовата част на автомобила. След обстоен преглед и установяване на нередности, вие ще получите пълна яснота за проблемите и решението им.

Ние искаме да не си причинявате излишни главоболия и ненужни харчове. Затова и след диагностиката при нужда, ще се сменят само дефектиралите части, без ненужно сменяне на останалите елементи, които оскъпяват труда.

При извършване ремонт на ходова част, реглажа на окачването е препоръчителна стъпка. Усещането след реглажа при возене в автомобила ще е съвсем различно. Реглажа помага на гумите да се износват доста по- бавно. Друго много важно качество на реглажа е, че гумите намаляват съпротивлението, а това води след себе си и намаляване на разхода за гориво.

Неизправности при предна и задна ос

Това са огъване на предна ос, износване на шенкелните болтове и втулки, неправилно регулиране, износване или счупване на лагерите и други. При несъответствия като гореизброените, се стига до неправилно монтиране на колелата, което при всички положения ще затруднява управлението на автомобила, и ще повиши износването на гумите. Проблема се решава като огънатата ос се изправя, шенкелните болтове и втулки, както и лагерите на колелата се сменят.

Възползвайте се от нашия дългогодишен опит, екип от професионалисти, най-съвременно оборудване и лоялно отношение към всички наши клиенти.

0893 682 803