Ауспуси

Ремонт на ауспуси, гърнета и други ремонти по изпускателна система.

exhaust-pipe

Симптоми и възможни проблеми по изпускателна система:

  • Странен по-силен от нормалния шум на автомобила при подаване на газ, идващ от долната, или задната част на автомобила.
  • Видимо пробито или увиснало гърне, или мека връзка по изпускателна система.
  • Неприятен мирис в купето от изпускане на отработени газове освен от ауспуха на автомобила, от предната част на изпускателната система при спукано гърне или мека връзка.
  • Силна вибрация идваща от долната част на автомобила, която наподобява триене на метал в метал, при евентуално опиране на някое от гърнетата в купето на автомобила.
  • Неприятелн мирис и влошаване на динамиката на автомобила, както и светещ индикатор на таблото за зашушване в изпускателната система при запушен катализатор, или DPF филтър.

Детайлите по автомобилната изпускателна система са възможно най-незащитените детайли по автомтомобила, защото са изложени на непрекъснати влияния свързани с атмосферните условия, както и от пътната настилка. Една от причините да се налага ремонт на гърнета и подмяна на ауспуси е това, че те корозират, биват задирани или ударени при неравности на пътя, или дефектират точно поради тези атмосферни условия, на които са подложени ежедневно.

Има и други причини за подмяна на части по изпускателната система, които са свързани с износване с течение на времето и експоатацията. Например смяна на катализатор, или DPF филтър, поради разпадане на питата с времето, запушване, или поява на нетипични вибрации и миризми. Най-честата практика е на мястото на катализатора да се постави резонаторно гърне, или парче тръба, а за DPF филтъра да бъде физически и софтуерно премахнат .Освен физическото премахване на запушения катализатор при някои автомобили се налага и софтуерна намеса, или поставяне на ламбда сонда емулатор, за да не записва грешки на арматурното табло на автомобила.

Важно е клиента да знае,

че катализаторите и DPF филтрите са скъпи части и често стават обект на посегателство от недоброжелатели, но за съжаление автомобилните застрахователи не изплащат обещетение при кражба. Поради тази причина доста от клиентите превантивно премахват катализаторите си, не само когато са запушени, или дефектирали по някакъв начин, но и с цел предпазване от посегателство, както и за подобряване на динамиката на автомобила след премахване и обновен софтуер.

Maksi Service

предлага цялостен ремонт на изпускателна система, ремонт и подмяна на средно гърне, ремонт и смяна на задно гърне, смяна на меки връзки по изпускателна система, смяна и изолиране на катализатори и DPF филтри, както и заваряване на пукнатини по тръби и ауспуси и други ремонти свързани с изпускателна система. Разполагаме с широка гама резервни части за изпускателна система.

0893 682 803